2011. január 10., hétfő

"Köszönöm nektek ezt a bábdarabot!" - Sellyei Bábcsoport beszámolója

A Sellyei Bábcsoport beszámolója

Kedves Palánta munkatársak!

Köszönjük Istennek, hogy megint gondoskodott arról, h egy nagyon jó és mondanivalójával rendkívül tartalmas bábelőadást vihettünk a gyermekeknek. Hálásak vagyunk érte, hogy nemcsak az iskolákat, ovikat, gyülekezeteket, hanem a mi közösségünkbe járó gyermekeket is megmozgatja. Már szinte versenyeznek a gyerekek, h ki hány bábturnét vitt végig és szomorúak azért, ha nem férnek bele az idei bábozásba. Idén eleve két csoport jött össze és 2 fiatalunknak kellett azt az ígéretet tennem, hogy a húsvétiban már tuti h szerepelni fog. Olyan jó, hogy ilyen sokan szeretik ezt a szolgálatot végezni és ilyenkor én is látom rajtuk, hogy másképp viselkednek, néznek, beszélnek, mert tudják, hogy ez egy nagyon fontos szolgálat és hogy ők is tehetnek vmit azért, hogy Isten örömüzenetét terjesszék. Ez a legcsodálatosabb a bábozásban!
Hál Istennek már nekünk is egyre könnyebb betanítani, lebonyolítani az egészet, mert már ez a 4. év, hogy bábozunk. Nem mértem a rekordunkat, de szerintem volt olyan most karácsonykor, hogy 10 perc alatt a kocsitól a helyszínig, kipakolással, összeszereléssel végeztünk. A bábosok tudják a dolgukat, hogy ki mit csinál, kiegészítjük egymást, mint Isten nagy egyházában is.

Helyszínek, ahol bábelőadásokat tartottunk 2010 karácsonyán:

1. Drávasztára, ált. isk. kb. 40 gyerek
2. Drávafok, ref. ált. isk. kb.100 gyerek
3. Csányoszró, Napsugár óvoda, kb. 30 gyerek
4. Sellye, ált. isk. kb.150 gyerek
5. Sellye, Tücsök óvoda, kb. 100 gyerek
6. Sellye, Műv. Ház Egy gyermek sem volt ott, de 10 felnőttnek előadást tartottunk
7. Vajszló, ref. gyülekezet, 20 gyerek, 20 felnőtt
8. Pécs kertvárosi ref. gyül., 15 felnőttnek tartottunk előadást
9. Sellye, ref. gyül., csak árnyjelenet, szenteste

Hála legyen Istennek, hogy sokadik alkalom után végre tudtunk idén karácsonykor újságot és CD-t adni a sellyei gyerekeknek és könyvet a pedagógusoknak, mert egy gyülekezeti tagunk felajánlotta. Sőt még azzal is támogatott bennünket,hogy egy új CD-s magnót tudjunk venni, mert a mi hifink már tönkrement a hurcolgatástól. Igaz nem is erre találták ki, de eddig nem volt más.

Köszönöm még egyszer nektek ezt a bábdarabot és minden segítséget. Isten áldjon meg benneteket további szolgálatotokban!

N. K. Annamária, Sellye

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése